sobota 1. októbra 2016

Jelenie mäso pečené na víne

½ kg jelenieho mäsa zo stehna, 50 g masti, cibuľa, 20 g údenej slaniny, 10 g cukru, 100 g koreňovej zeleniny, 1 dl červeného vína, 20 g hladkej múky, citrónová kôra, mleté čierne korenie, soľ
Umyté mäso prešpikujeme údenou slaninou v smere vláken. Opečieme ho na masti, pridáme cukor, postrúhanú očistenú zeleninu, pokrájanú cibuľu, ¼ kôry z citróna, čierne korenie, posolíme a spolu opražíme. Podlejeme vodou a prikryté dusíme. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprášime múkou, prilejeme víno a povaríme. Nakoniec vložíme mäso pokrájané na plátky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára