nedeľa 2. októbra 2016

Ruské hovädzie pečené

4 dag masti alebo oleja, 40 dag hovädzieho mäsa zo stehna, 2 dag údenej slaniny, 2 dag mrkvy, 2 dag zeleru, 2 dag petržlenu, 2 dag cibule, 6 dag hladkej múky, 2 dl kyslej smotany, soľ, čierne korenie, ocot, horčica, 4 dag nakladaných hríbov, voda
Mäso umyjeme a v smere vláken popreťahujeme úzkymi pásikmi údenej slaniny. Opečieme ho na rozpálenej masti a vyberieme. Do zvyšku masti dáme zeleninu a cibuľu pokrájané na kolieska. Do tohto základu vložíme opečené mäso, posolíme, okoreníme, podlejeme vodou, pridáme ocot a dusíme. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku, pridáme horčicu a povaríme. Pretrieme cez sito a do hotovej šťavy pridáme hríbiky pokrájané nadrobno a pokrájané mäso.
Podávame s ryžou, knedľou alebo zemiakmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára