4
dag masti alebo oleja, 40 dag hovädzieho mäsa zo stehna, 2 dag
údenej slaniny, 2 dag mrkvy, 2 dag zeleru, 2 dag petržlenu, 2 dag
cibule, 6 dag hladkej múky, 2 dl kyslej smotany, soľ, čierne
korenie, ocot, horčica, 4 dag nakladaných hríbov, voda
Mäso
umyjeme a v smere vláken popreťahujeme úzkymi pásikmi údenej
slaniny. Opečieme ho na rozpálenej masti a vyberieme. Do zvyšku
masti dáme zeleninu a cibuľu pokrájané na kolieska. Do tohto
základu vložíme opečené mäso, posolíme, okoreníme, podlejeme
vodou, pridáme ocot a dusíme. Mäkké mäso vyberieme a šťavu
zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku,
pridáme horčicu a povaríme. Pretrieme cez sito a do hotovej šťavy
pridáme hríbiky pokrájané nadrobno a pokrájané mäso.
Podávame s ryžou, knedľou alebo zemiakmi.
Podávame s ryžou, knedľou alebo zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára