sobota 1. októbra 2016

Obložené bravčové medailóniky

½ kg bravčovej sviečkovice, soľ, 60 g masti na opekanie, 15 g rajčiakového pretlaku, 10 g hladkej múky, 20 g masla, ¼ dl bieleho vína
Na obloženie: 4 šampiňóny, 2 rajčiaky, 4 špargle
Sviečkovicu pokrájame na 50 g filé, ktoré naklepeme, posolíme a na rozpálenej masti rýchle opečieme z oboch strán. Na výpeku potom opečieme očistené hlávky šampiňónov, ako aj rajčiaky pokrájané na hrubé kolieska a špargľu. Opečené kladieme na medailóniky. Šťavu trochu poprášime múkou, pridáme maslo, rajčiakový pretlak, trochu podlejeme vývarom, pridáme biele víno a dobre povaríme, aý ým sa tuk neoddeľuje od šťavy, ktorá nadobudne lesk. Medailóniky polejeme šťavou a obložíme vyprážanými zemiakovými hranolkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára