½
kg bravčovej sviečkovice, soľ, 60 g masti na opekanie, 15 g
rajčiakového pretlaku, 10 g hladkej múky, 20 g masla, ¼ dl
bieleho vína
Na obloženie: 4 šampiňóny, 2 rajčiaky, 4 špargle
Na obloženie: 4 šampiňóny, 2 rajčiaky, 4 špargle
Sviečkovicu
pokrájame na 50 g filé, ktoré naklepeme, posolíme a na rozpálenej
masti rýchle opečieme z oboch strán. Na výpeku potom opečieme
očistené hlávky šampiňónov, ako aj rajčiaky pokrájané na
hrubé kolieska a špargľu. Opečené kladieme na medailóniky.
Šťavu trochu poprášime múkou, pridáme maslo, rajčiakový
pretlak, trochu podlejeme vývarom, pridáme biele víno a dobre
povaríme, aý ým sa tuk neoddeľuje od šťavy, ktorá nadobudne
lesk. Medailóniky polejeme šťavou a obložíme vyprážanými
zemiakovými hranolkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára