½
kg bravčového bôčika, 80 g masti, soľ, mletá červená paprika,
mleté čierne korenie, 150 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 40 g
rajčiakového pretlaku, 120 g ryže, 300 g zeleninovej papriky, 200
g rajčiakov, petržlenová vňať
Bôčik
umyjeme, pokrájame na malé kocky, posolíme, vložíme do
rozpálenej masti, rýchle opečieme a vyberieme. DO masti, v ktorej
sme opekali mäso, pridáme pokrájanú cibuľu, upražíme ju do
ružova, pridáme červenú appriku, rajčiakový pretlak, rozotretý
cesnak, podlejeme vodou, pridáme opečené mäso a dusíme pol
hodiny. Potom mäso vyberieme do rajnice. Do základu dáme pokrájanú
papriku, rajčiaky, umytú ryžu a zalejeme vývarom. Na sporáku
necháme povrieť a v rúre udusíme do mäkka. Udusenú ryžu
zmiešame s mäsom, dáme na misu a posypeme nadrobno posekanou
petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára