sobota 1. októbra 2016

Džuveč

½ kg bravčového bôčika, 80 g masti, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 150 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 40 g rajčiakového pretlaku, 120 g ryže, 300 g zeleninovej papriky, 200 g rajčiakov, petržlenová vňať
Bôčik umyjeme, pokrájame na malé kocky, posolíme, vložíme do rozpálenej masti, rýchle opečieme a vyberieme. DO masti, v ktorej sme opekali mäso, pridáme pokrájanú cibuľu, upražíme ju do ružova, pridáme červenú appriku, rajčiakový pretlak, rozotretý cesnak, podlejeme vodou, pridáme opečené mäso a dusíme pol hodiny. Potom mäso vyberieme do rajnice. Do základu dáme pokrájanú papriku, rajčiaky, umytú ryžu a zalejeme vývarom. Na sporáku necháme povrieť a v rúre udusíme do mäkka. Udusenú ryžu zmiešame s mäsom, dáme na misu a posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára