sobota 1. októbra 2016

Krupicový puding s meránskou omáčkou

1 ½ dl mlieka, 50 g krupice, 20 g masla, soľ, 2 vajcia, petržlenová vňať
Omáčka: 20 g masti, 20 g hladkej múky, 50 g zeleru, 40 g rajčiakového pretlaku, 10 g cukru, soľ, voda, mleté čierne korenie
Do posoleného vriaceho mlieka zavaríme krupicu. Pridáme maslo a uvaríme na polohustú kašu. Do vlažnej primiešame žĺtky, nadrobno posekanú petržlenovú vňať a sneh ušľahaný z bielkov. Masu dáme do vymastených hrnčekov, ktoré vložíme do nádoby s vodou a prirkyté varíme 10 minút.
Omáčka: Očistený a na drobné kocky pokrájaný zeler dáme variť. Z masti a múky urobíme zápražku a zalejeme ju vodou zo zeleru, v ktorej sme rozmiešali rajčiakový pretlak. Pridáme do uvareného zeleru, osolíme, okoreníme, osladíme a spolu povaríme. Uvarený puding opatrne vyklopíme a podávame s omáčkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára