1
½ dl mlieka, 50 g krupice, 20 g masla, soľ, 2 vajcia, petržlenová
vňať
Omáčka: 20 g masti, 20 g hladkej múky, 50 g zeleru, 40 g rajčiakového pretlaku, 10 g cukru, soľ, voda, mleté čierne korenie
Omáčka: 20 g masti, 20 g hladkej múky, 50 g zeleru, 40 g rajčiakového pretlaku, 10 g cukru, soľ, voda, mleté čierne korenie
Do
posoleného vriaceho mlieka zavaríme krupicu. Pridáme maslo a
uvaríme na polohustú kašu. Do vlažnej primiešame žĺtky,
nadrobno posekanú petržlenovú vňať a sneh ušľahaný z bielkov.
Masu dáme do vymastených hrnčekov, ktoré vložíme do nádoby s
vodou a prirkyté varíme 10 minút.
Omáčka: Očistený a na drobné kocky pokrájaný zeler dáme variť. Z masti a múky urobíme zápražku a zalejeme ju vodou zo zeleru, v ktorej sme rozmiešali rajčiakový pretlak. Pridáme do uvareného zeleru, osolíme, okoreníme, osladíme a spolu povaríme. Uvarený puding opatrne vyklopíme a podávame s omáčkou.
Omáčka: Očistený a na drobné kocky pokrájaný zeler dáme variť. Z masti a múky urobíme zápražku a zalejeme ju vodou zo zeleru, v ktorej sme rozmiešali rajčiakový pretlak. Pridáme do uvareného zeleru, osolíme, okoreníme, osladíme a spolu povaríme. Uvarený puding opatrne vyklopíme a podávame s omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára