sobota 1. októbra 2016

Plnené šampiňóny

200 g teľacieho mäsa, 100 g bravčového mäsa, 40 g cibule, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 16 šampiňónov, 60 g masla, 15 g strúhanky, 2 vajcia
Šampiňóny očistíme, hlúbiky odrežeme, klobúky vydlabeme a naplníme. Naplnené uložíme na vymastenú ohňovzdornú misu, podlejeme vývarom, posypeme strúhankou a vložíme na 20 minút piecť do rúry.
Plnka: Šampiňónové hlúbiky posekáme, udusíme na cibuľke zapenenej na masle, pridáme zomleté uvarené teľacie a bravčové mäso, nadrobno posekanú vňať, soľ, mleté čierne korenie, vajcia a všetko dobre premiešame. Upečené šampiňóny poukladáme na misu, polejeme šťavou, obložíme varenými zemiakmi poliatymi maslom a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára