200
g baranieho mäsa z pliecka, 200 g hovädzieho mäsa, 200 g
bravčového mäsa z pliecka, 80 g masti, ¼ kg cibule, soľ, mletá
červená paprika, 2 g ostrej červenej papriky, majorán, rasca, ¼
kg očistených zemiakov, zeleninová paprika, 15 g rajčiakového
pretlaku
Postupujeme
podobne ako pri príprave hovädzieho guláša, len s tým rozdielom,
že tu použijeme tri druhy mäsa. Nadrobno pokrájanú cibuľu
upražíme na masti na bledoružovo, pridáme mletú papriku a
podlejeme vodou. Do základu vložíme baranie mäso pokrájané na
kúsky, posolíme, krátko podusíme, pridáme hovädzie mäso
pokrájané podobne, rajčiakový pretlak, majorán, rascu a prikryté
dusíme. Po ½ hodine pridáme pokrájané bravčové mäso, dusíme
a občasne podlejeme vodou. Počas dusenia guláš častejšie
podlievame a miešame, aby sa nepripálil. Pred dovarením pridáme
pokrájanú papriku, surové zemiaky pokrájané na kocky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára