500
g rostbífu, 6 sušených húb, 500 g zelenej špargle, olej, strúčik
cesnaku, 1 ČL ďumbiera, cibuľa, šálka vývaru, 2 ČL škrobovej
múčky
Marináda:
3 ČL sójovej omáčky, 1 PL suchého sherry, 1 ČL cukru, 1 ČL
maizeny
Mäso
pokrájame na pásiky a vložíme na ½ hodinu do marinády.
Huby namočíme na ½ hodiny do teplej vody a potom ich
pokrájame. Špargľu umyjeme a tretinu od konca ošúpeme.
Potom ju šikmo pokrájame na malé kúsky. Hlavičky pritom
nenarušíme. Na panvici rozpálime olej, vložíme nadrobno posekaný
cesnak, ďumbier a cibuľu, necháme 5 minút rozohriať
a vyberieme. Olej opäť rozpálime, vložíme naň odkvapkané
mäso a do hnedasta opečieme. Pridáme zeleninu, dobre spolu
premiešame a prilejeme vývar a studenú rozmiešanú
maizenu. Necháme zovrieť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára