nedeľa 2. októbra 2016

Špargľa na čínsky spôsob

500 g rostbífu, 6 sušených húb, 500 g zelenej špargle, olej, strúčik cesnaku, 1 ČL ďumbiera, cibuľa, šálka vývaru, 2 ČL škrobovej múčky
Marináda: 3 ČL sójovej omáčky, 1 PL suchého sherry, 1 ČL cukru, 1 ČL maizeny

Mäso pokrájame na pásiky a vložíme na ½ hodinu do marinády. Huby namočíme na ½ hodiny do teplej vody a potom ich pokrájame. Špargľu umyjeme a tretinu od konca ošúpeme. Potom ju šikmo pokrájame na malé kúsky. Hlavičky pritom nenarušíme. Na panvici rozpálime olej, vložíme nadrobno posekaný cesnak, ďumbier a cibuľu, necháme 5 minút rozohriať a vyberieme. Olej opäť rozpálime, vložíme naň odkvapkané mäso a do hnedasta opečieme. Pridáme zeleninu, dobre spolu premiešame a prilejeme vývar a studenú rozmiešanú maizenu. Necháme zovrieť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára