sobota 1. októbra 2016

Burgundské hovädzie pečené

40 dag hovädzieho zadného mäsa, 3 dag masti, 4 dag slaniny, 2 dag mrkvy, 2 dag petržlenu, 4 dag cibule, 3 dag brusníc, 2 dag rajčiakového pretlaku, 4 dag hladkej múky, 1 dag cukru, 1 dl červeného vína, ocot, citrónová kôra, soľ, čierne korenie, borievky, tymian, voda
Očistenú, pokrájanú zeleninu opečieme na masti, pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú necháme zapeniť. Potom pridáme hovädzie mäso, ktoré sme popreťahovali prúžkami údenej slaniny, posolíme, pridáme korenie, brusnice, ostatné príchuti a rajčiakový pretlak, podlejeme vodou a prikryté dusíme. Polomäkké mäso dopečieme v rúre bez pokrývky. Po upečení ho vyberieme, šťavu zaprášime múkou, povaríme a pretrieme. Podľa chuti šťavu ešte osladíme, okyslíme, zlepšíme vínom a vylejeme na mäso. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára