sobota 1. októbra 2016

Bujón s hríbikmi

200 g hríbikov, 30 g masla, rascu, karfiol, soľ, 1 žemľu, 4 vajcia, kurací vývar a pažítku
Huby pokrájame na plátky, posypeme rascou a dusíme chvíľku na masle. Karfiol rozobratý na ružičky uvaríme v slanej vode (nie príliš do mäkka). Žemľu pokrájame na malé kocôčky a osmažíme na masle. Vajcia si pripravíme ako volské oko. Na každý tanier dáme na dno trošku húb, na ne vajce. Okolo vajca rozložíme opražené kocôčky žemle a na ružičky rozobraný a uvarený karfiol. Všetko posypeme petržlenovou vňaťou. Horúci vývar podávame v polievkovej mise a každý si do taniera naberie sám. Do polievky môžme dať aj kúsky uvareného kurčaťa. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára