200
g hríbikov, 30 g masla, rascu, karfiol, soľ, 1 žemľu, 4 vajcia,
kurací vývar a pažítku
Huby
pokrájame na plátky, posypeme rascou a dusíme chvíľku na masle.
Karfiol rozobratý na ružičky uvaríme v slanej vode (nie príliš
do mäkka). Žemľu pokrájame na malé kocôčky a osmažíme na
masle. Vajcia si pripravíme ako volské oko. Na každý tanier dáme
na dno trošku húb, na ne vajce. Okolo vajca rozložíme opražené
kocôčky žemle a na ružičky rozobraný a uvarený karfiol. Všetko
posypeme petržlenovou vňaťou. Horúci vývar podávame v
polievkovej mise a každý si do taniera naberie sám. Do polievky
môžme dať aj kúsky uvareného kurčaťa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára