200
g malých zemiakov, 150 g brokolice, soľ, 1 sypké jablko, 1 kapia,
1 malé avokádo, 4 vlašské orechy, vňať
Omáčka: 100 g miešaných byliniek (vňať, pažítka, žerucha, štiav, trebuľka), 50 g kyslej smotany, 100 g bieleho jogurtu, 1 L soli
Omáčka: 100 g miešaných byliniek (vňať, pažítka, žerucha, štiav, trebuľka), 50 g kyslej smotany, 100 g bieleho jogurtu, 1 L soli
Zemiaky
uvarené v šupke nakrájame na kocky. Brokolicu rozobratú na
ružičky varíme 12 min. v malom množstve osolenej vody, necháme
ju odkvapkať. Jablko a papriku pokrájame na kocky, avokádo na
tenké dieliky a všetky suroviny zmiešame. Bylinky preperieme,
nasekáme nahrubo, zmiešame so smotanou a jogurtom a 50 ml vody z
brokolice. Spolu s bylinkami zmixujeme, ochutíme soľou a pridáme
do šalátu. Ozdobíme orechmi a vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára