pondelok 12. septembra 2016

Plnené morčacie prsia na motovunský spôsob

600 g morčacích pŕs, 200 g bravčového mäsa, 100 g morčacích žalúdkov, 50 g údenej šunky,100 g slaniny, 1 vajce, 50 g nastrúhaného ovčieho syra, 100 ml červeného vína, 200 g gaštanov, 100 ml oleja, 1 zelerový list, mleté čierne korenie, soľ
Bravčové mäso pomelieme a zmiešame s nastrúhaným ovčím syrom, údenou šunkou nakrájanou na kocky, vajcom, nasekaným zelerovým listom a s uvarenými roztlačenými gaštanmi. Na malom množstve oleja opečieme morčacie žalúdky. Podlejeme ich vínom a udusíme domäkka. Mäkké žalúdky nakrájame a zmiešame s pomletým mäsom. Zmes osolíme a okoreníme. Morčacie prsia naklepeme a potrieme mäsovou zmesou. Potom ich zvinieme a obviažeme niťou. Pekáč vymastíme olejom, vložíme doň plnené morčacie prsia a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po 30 minútach morčacie prsia obložíme plátkami slaniny, aby nevyschli a upečieme ich domäkka.Mäso podávame s opekanými zemiakmi a šalátom z čakanky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára