600
g morčacích
pŕs, 200 g bravčového mäsa, 100 g morčacích
žalúdkov, 50 g údenej šunky,100 g slaniny, 1
vajce, 50 g nastrúhaného ovčieho syra, 100 ml červeného
vína, 200 g gaštanov, 100 ml oleja, 1 zelerový list,
mleté čierne korenie, soľ
Bravčové
mäso pomelieme a zmiešame s nastrúhaným ovčím syrom, údenou
šunkou nakrájanou na kocky, vajcom, nasekaným zelerovým listom a
s uvarenými roztlačenými gaštanmi. Na malom množstve oleja
opečieme morčacie žalúdky. Podlejeme ich vínom a udusíme
domäkka. Mäkké žalúdky nakrájame a zmiešame s pomletým mäsom.
Zmes osolíme a okoreníme. Morčacie prsia naklepeme a potrieme
mäsovou zmesou. Potom ich zvinieme a obviažeme niťou. Pekáč
vymastíme olejom, vložíme doň plnené morčacie prsia a pečieme
v stredne vyhriatej rúre. Po 30 minútach morčacie prsia obložíme
plátkami slaniny, aby nevyschli a upečieme ich domäkka.Mäso
podávame s opekanými zemiakmi a šalátom z čakanky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára