4
morčacie rezne po 200 g, 200 ml smotany, 150
g nastrúhaného syra, 80 g masla (alebo tuku), 200 ml
bieleho vína, 250 g čerstvých šampiňónov, 2 cibule,
múka, šťava z 1 citróna, zväzok zelenej petržlenovej vňate, na
hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, mleté čierne
korenie, soľ
Rezne
osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou.
Potom ich opečieme v rozpálenom masle z každej strany asi 5 minút.
Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle alebo tuku
opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené a umyté
šampiňóny nakrájané na plátky a krátko opražíme. Zalejeme
citrónovou šťavou, bielym vínom, smotanou a uvaríme
omáčku. Primiešame nastrúhaný syr a dôkladne miešame, až
kým sa syr s omáčkou nespojí. Odstavíme z ohňa a ochutíme
soľou, mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým
orieškom. Omáčku nalejeme na rezne, posypeme nasekanou zelenou
petržlenovou vňaťou a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára