pondelok 12. septembra 2016

Morčacie rezne s hubami na smotane

4 morčacie rezne po 200 g, 200 ml smotany, 150 g nastrúhaného syra, 80 g masla (alebo tuku), 200 ml bieleho vína, 250 g čerstvých šampiňónov, 2 cibule, múka, šťava z 1 citróna, zväzok zelenej petržlenovej vňate, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška, mleté čierne korenie, soľ
Rezne osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou. Potom ich opečieme v rozpálenom masle z každej strany asi 5 minút. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle alebo tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené a umyté šampiňóny nakrájané na plátky a krátko opražíme. Zalejeme citrónovou šťavou, bielym vínom, smotanou a uvaríme omáčku. Primiešame nastrúhaný syr a dôkladne miešame, až kým sa syr s omáčkou nespojí. Odstavíme z ohňa a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Omáčku nalejeme na rezne, posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára