600
g diviny alebo bravčového mäsa, olej, 1 cibuľu, 200 g húb,
olivy, rajčiny, papriku, ryžu, 2 dl vína, soľ, mleté čierne
korenie, mletú červenú papriku, petržlenovú vňať
Mäso
pokrájame, vložíme do horúceho oleja, keď zbelie pridáme na
drobno pokrájanú cibuľu, štipku soli a chvíľu podusíme.
Pridáme ošúpané a pokrájané dve rajčiny, premiešame a opäť
chvíľu podusíme. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a
krátko podusíme. Podlejeme vodou a vínom, prikryjeme a ďalej
dusíme do polomäkka. Osobitne si krátko podusíme pokrájanú
papriku a huby. Mäso preložíme na pekáč, pridáme podusenú
papriku a huby, olivy, ošúpané a pokrájané rajčiny, premiešame,
vložíme do rúry a zapekáme asi 30 minút. Hotové jedlo posypeme
pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára