pondelok 12. septembra 2016

Ďžuveč z diviny

600 g diviny alebo bravčového mäsa, olej, 1 cibuľu, 200 g húb, olivy, rajčiny, papriku, ryžu, 2 dl vína, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, petržlenovú vňať
Mäso pokrájame, vložíme do horúceho oleja, keď zbelie pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, štipku soli a chvíľu podusíme. Pridáme ošúpané a pokrájané dve rajčiny, premiešame a opäť chvíľu podusíme. Posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a krátko podusíme. Podlejeme vodou a vínom, prikryjeme a ďalej dusíme do polomäkka. Osobitne si krátko podusíme pokrájanú papriku a huby. Mäso preložíme na pekáč, pridáme podusenú papriku a huby, olivy, ošúpané a pokrájané rajčiny, premiešame, vložíme do rúry a zapekáme asi 30 minút. Hotové jedlo posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára