2
kg mäsa z diviny (jeleň, diviak), 1 dl oleja, 1 kg cibule, 50 g
slaniny, 5 strúčikov cesnaku, 250 g mrkvy, 150 g zeleru, zelerový
list, 150 g petržlenu, 1 lyžicu mletej štipľavej červenej
papriky, soľ, 2 páry domácej klobásy, 2 dl bieleho vína, bobkový
list, 3 lyžice rajčinového pretlaku, 1 dl kyslej smotany, 2 lyžice
Podravky
Mäso
nakrájame na väčšie kusy a opražíme ho na horúcom oleji.
Preložíme ho do inej nádoby a prikryjeme. Vo výpeku opražíme
nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu cesnak, zeler, petržlen, údenú
slaninu, pokrájaný zelerový list a všetko varíme za občasného
podlievania vodou do zmäknutia. K zmäknutej zelenine pridáme mäso,
na kolieska pokrájanú klobásu, bobkový list, štipľavú papriku
a Podravku. Pred dovarením pridáme rajčinový pretlak, kyslú
smotanu a víno. Ako prílohu podávame kašu z kukuričnej múky,
žemľové knedle alebo varené zemiaky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára