pondelok 12. septembra 2016

Dusený diviak

1000 g mäsa z diviaka, 100 g slaniny, 100 g masla, 400 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler) bobkový list, soľ, čierne korenie, nové korenie, citrón, 1 dl bieleho vína, 2 lyžice hladkej múky, cukor podľa chuti
Mäso umyjeme, osušíme, prešpikujeme výdatne slaninou a osolíme. Na masle, ktoré sme predtým rozohriali, mäso zo všetkých strán prudko opražíme a potom vyberieme. Do výpeku pridáme nakrájanú zeleninu, bobkový list, korenie, kolieska citróna. Pridáme opečené mäso, podlejeme horúcim vývarom a udusíme do mäkka. Mäso vyberieme, v malom množstve studenej vody rozhabarkujeme múku, pridáme do šťavy, pridáme víno, cukor, všetko rozmixujeme a podľa potreby ešte dochutíme. Môžeme zjemniť kúskom masla. Ako prílohu podáme žemľovú knedľu a mäso ozdobíme ríbezľami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára