1000
g mäsa z diviaka, 100 g slaniny, 100 g masla, 400 g koreňovej
zeleniny (mrkva, petržlen, zeler) bobkový list, soľ, čierne
korenie, nové korenie, citrón, 1 dl bieleho vína, 2 lyžice
hladkej múky, cukor podľa chuti
Mäso
umyjeme, osušíme, prešpikujeme výdatne slaninou a osolíme. Na
masle, ktoré sme predtým rozohriali, mäso zo všetkých strán
prudko opražíme a potom vyberieme. Do výpeku pridáme nakrájanú
zeleninu, bobkový list, korenie, kolieska citróna. Pridáme opečené
mäso, podlejeme horúcim vývarom a udusíme do mäkka. Mäso
vyberieme, v malom množstve studenej vody rozhabarkujeme múku,
pridáme do šťavy, pridáme víno, cukor, všetko rozmixujeme a
podľa potreby ešte dochutíme. Môžeme zjemniť kúskom masla. Ako
prílohu podáme žemľovú knedľu a mäso ozdobíme ríbezľami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára