800
g pečienky alebo krkovičky diviaka, 800 g bôčiku diviaka, 1
lyžičku soli, 4 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 2 lyžice masti, 1
lyžičku soli
Z
pečienky a krkovičky diviaka sa čiastočne odseknú chrbtové
kosti (bok z diviaka), mäso sa očistí, umyje a potrie cesnakom
rozotretým so soľou. Na plátky nakrájaná cibuľa sa vloží do
pekáča, uloží na pripravené mäso, poleje roztopenou masťou,
mierne podleje vodou a pečie v rúre domäkka. Počas pečenia sa
mäso obracia, polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva
vodou. Upečené mäso sa vyberie, šťava sa vydusí na tuk, zapráši
múkou, krátko opraží, zaleje vodou, dobre rozmieša a prevarí.
Pred koncom varenia sa dochutí soľou a precedí. Vhodné prílohy:
rôzne upravené zemiaky, zemiakové knedle, rôzne upravená
kapusta, zeleninové šaláty.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára