pondelok 12. septembra 2016

Diviak pečený na cesnaku

800 g pečienky alebo krkovičky diviaka, 800 g bôčiku diviaka, 1 lyžičku soli, 4 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 2 lyžice masti, 1 lyžičku soli
Z pečienky a krkovičky diviaka sa čiastočne odseknú chrbtové kosti (bok z diviaka), mäso sa očistí, umyje a potrie cesnakom rozotretým so soľou. Na plátky nakrájaná cibuľa sa vloží do pekáča, uloží na pripravené mäso, poleje roztopenou masťou, mierne podleje vodou a pečie v rúre domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Upečené mäso sa vyberie, šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou, krátko opraží, zaleje vodou, dobre rozmieša a prevarí. Pred koncom varenia sa dochutí soľou a precedí. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakové knedle, rôzne upravená kapusta, zeleninové šaláty.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára