pondelok 12. septembra 2016

Diviačie pliecko s mandľami

1 kg pliecka diviaka, 100 g slaniny, 1 lyžičku soli, 100 g strúhaného tmavého chleba, 3 lyžice masla, klinčeky, 2 lyžice kyslej smotany, 80 g olúpaných mandlí, 1 dl madeiry
Očistené, umyté a osušené pliecko sa prešpikuje 2/3 slaniny nakrájanej na tenké prúžky a osolí. Pripravené mäso sa vloží do pekáča so zvyškom slaniny nakrájanej na kocky, 1/3 masla, mierne podleje vodou a pečie v rúre domäkka. Počas pečenia sa mäso obracia, polieva vlastnou šťavou a podľa potreby dolieva vodou. Z nastrúhaného suchého chleba a zvyšku masla sa vymieša kaša s mletým klinčekom; ak je kaša hustá, pridá sa smotana. Pripravenou kašou sa rovnomerne potrie celý povrch mäsa a pečie, kým sa nevytvorí kôrka. Pred dopečením sa mäso posype strúhanými mandľami. Upečené mäso sa vyberie, uchová v teple a výpek sa zaleje vínom madeira, doleje vodou a krátko povarí. Vhodné prílohy: rôzne upravené zemiaky, zemiakové krokety.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára