pondelok 5. septembra 2016

Zeleninové lodičky

cesto: 30 g droždia, 2 lyžice olivového oleja, 500 g polohrubej múky, soľ, 2 lyžice kyslej smotany
plnka: 150 g cibule, 200 g cukety, 300 g paradajok, 50 g mäkkej salámy, 120 g topeného syra, soľ, mleté čierne korenie, olej, oregano, 2 strúčiky cesnaku
Droždie necháme rozpustiť vo vlažnej vode. V miske zmiešame múku, rozpustené droždie, smotanu, olivový olej a soľ. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho a necháme nakysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Nakrájame ho na kúsky, z ktorých vytvarujeme lodičky. Okraje cesta potrieme olejom a stred naplníme zeleninovou plnkou. Naplnené preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov upečieme.
Plnka: Paradajky rozkrojíme, zrniečka z nich vyberieme a pokrájame. Nakrájanú cibuľu s cesnakom orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cuketu, paradajky a spolu opečieme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a oreganom. Mäkkú salámu nakrájame a spolu s topeným syrom vmiešame do masy. Spolu premiešame.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára