cesto: 30
g droždia, 2 lyžice olivového oleja, 500 g polohrubej múky, soľ,
2 lyžice kyslej smotany
plnka: 150 g cibule, 200 g cukety, 300 g paradajok, 50 g mäkkej salámy, 120 g topeného syra, soľ, mleté čierne korenie, olej, oregano, 2 strúčiky cesnaku
plnka: 150 g cibule, 200 g cukety, 300 g paradajok, 50 g mäkkej salámy, 120 g topeného syra, soľ, mleté čierne korenie, olej, oregano, 2 strúčiky cesnaku
Droždie
necháme rozpustiť vo vlažnej vode. V miske zmiešame múku,
rozpustené droždie, smotanu, olivový olej a soľ. Vypracujeme
hladké cesto, prikryjeme ho a necháme nakysnúť. Potom cesto
rozvaľkáme na pomúčenej doske. Nakrájame ho na kúsky, z ktorých
vytvarujeme lodičky. Okraje cesta potrieme olejom a stred naplníme
zeleninovou plnkou. Naplnené preložíme na plech pokrytý papierom
na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov
upečieme.
Plnka: Paradajky rozkrojíme, zrniečka z nich vyberieme a pokrájame. Nakrájanú cibuľu s cesnakom orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cuketu, paradajky a spolu opečieme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a oreganom. Mäkkú salámu nakrájame a spolu s topeným syrom vmiešame do masy. Spolu premiešame.
Plnka: Paradajky rozkrojíme, zrniečka z nich vyberieme a pokrájame. Nakrájanú cibuľu s cesnakom orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cuketu, paradajky a spolu opečieme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a oreganom. Mäkkú salámu nakrájame a spolu s topeným syrom vmiešame do masy. Spolu premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára