utorok 6. septembra 2016

Zaprávané srnčie mäso

600 g srnčieho mäsa, soľ, koreňová zelenina, cibuľa, celé čierne a nové korenie, mleté čierne korenie, tymian, tuk, hladká múka, mäsový vývar, ocot, lyžica horčice, 2,5 dl kyslej smotany, sterilizovaný hrášok, kyslé uhorky
Na tento spôsob prípravy možno použiť mäso z rebier, krku a predné časti jelenej, srnčej I zajačej zveri. Divinu varíme vo vode so soľou, s octom, koreňovou zeleninou, cibuľou, tymianom, niekoľkými zrnkami čierneho a nového korenia. Uvarené mäso opláchneme a pokrájame na menšie kúsky. Na panvici pripravíme z tuku a múky bledú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z diviny. Omáčku podľa chuti okyslíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme lyžicu horčice a kyslú smotanu. Povaríme a precedíme na pokrájané mäso. Do hotovej omáčky pridáme na kocky nakrájané kyslé uhorky a hrášok.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára