600
g srnčieho mäsa, soľ, koreňová zelenina, cibuľa, celé čierne
a nové korenie, mleté čierne korenie, tymian, tuk, hladká múka,
mäsový vývar, ocot, lyžica horčice, 2,5 dl kyslej smotany,
sterilizovaný hrášok, kyslé uhorky
Na
tento spôsob prípravy možno použiť mäso z rebier, krku a predné
časti jelenej, srnčej I zajačej zveri. Divinu varíme vo vode so
soľou, s octom, koreňovou zeleninou, cibuľou, tymianom, niekoľkými
zrnkami čierneho a nového korenia. Uvarené mäso opláchneme a
pokrájame na menšie kúsky. Na panvici pripravíme z tuku a múky
bledú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z diviny. Omáčku podľa
chuti okyslíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme
lyžicu horčice a kyslú smotanu. Povaríme a precedíme na
pokrájané mäso. Do hotovej omáčky pridáme na kocky nakrájané
kyslé uhorky a hrášok.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára