600
g srnčieho pliecka, tuk, zeler, petržlen, mrkva, cibuľa, ctrónová
kôra, celé čierne korenie a nové korenie, bobkový list, tymian,
ocot, mäsový vývar, soľ, červené víno, hríby
Srnčie
pliecko vykostíme, odblaníme a pokrájame na kocky. Na rozpálenom
tuku opražíme pokrájaný zeler, petržlen, mrkvu a cibuľu.
Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, niekoľko zrniek čierneho a
nového korenia, bobkový list a tymian. Pokvapkáme octom a zalejeme
mäsovým vývarom. Do tohto základu vložíme divinu, osolíme a
udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme
zápražkou. Pridáme 3 lyžice červeného vína, podľa chuti
citrónovú šťavu, všetko dobre povaríme a nakoniec precedíme.
Do precedenej omáčky pridáme čerstvé, na plátky pokrájané
hríby, ktoré upražíme na tuku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára