utorok 6. septembra 2016

Srnčie mäso na hríboch

600 g srnčieho pliecka, tuk, zeler, petržlen, mrkva, cibuľa, ctrónová kôra, celé čierne korenie a nové korenie, bobkový list, tymian, ocot, mäsový vývar, soľ, červené víno, hríby
Srnčie pliecko vykostíme, odblaníme a pokrájame na kocky. Na rozpálenom tuku opražíme pokrájaný zeler, petržlen, mrkvu a cibuľu. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, bobkový list a tymian. Pokvapkáme octom a zalejeme mäsovým vývarom. Do tohto základu vložíme divinu, osolíme a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme zápražkou. Pridáme 3 lyžice červeného vína, podľa chuti citrónovú šťavu, všetko dobre povaríme a nakoniec precedíme. Do precedenej omáčky pridáme čerstvé, na plátky pokrájané hríby, ktoré upražíme na tuku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára