utorok 6. septembra 2016

Srnčie mäso na víne

600 g srnčieho stehna, údená slanina, soľ, masť, koreňová zelenina, cibuľa, cukor, ocot, mäsový vývar, citrónová kôra, lyžica rajčiakového pretlaku, 2 rajčiaky, celé čierne korenie a nové koree, bobkový list, ríbezľový rôsol, červené víno, hladká múka
Z odležaného srnčieho mäsa odstránime blany, umyjeme ho, husto prešpikujeme údenou slaninou a osolíme. Na masti opražíme dohneda koreňovú zeleniu a cibuľu. Potom pridáme 2 lyžice kryštálového cukru a osmažíme tak, aby stmavel, ale sa nespálil. Pokvapkáme octom, zalejeme vývarom, pridáme citrónovú kôrušťavu, lyžicu rajčiakového pretlaku, pokrájané rajčiaky, celé čierne a nové korenie a bobkový list. Pripravenú divinu vložíme do zeleniny a v rúre udusíme doäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme hladkou múkou. Pridáme trochu ríbezľového rôsolu, dobre povaríme a precedíme. Do hotovej omáčky prilejeme pohár červeného vína.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára