600
g srnčieho stehna, údená slanina, soľ, masť, koreňová
zelenina, cibuľa, cukor, ocot, mäsový vývar, citrónová kôra,
lyžica rajčiakového pretlaku, 2 rajčiaky, celé čierne korenie a
nové koree, bobkový list, ríbezľový rôsol, červené víno,
hladká múka
Z
odležaného srnčieho mäsa odstránime blany, umyjeme ho, husto
prešpikujeme údenou slaninou a osolíme. Na masti opražíme
dohneda koreňovú zeleniu a cibuľu. Potom pridáme 2 lyžice
kryštálového cukru a osmažíme tak, aby stmavel, ale sa nespálil.
Pokvapkáme octom, zalejeme vývarom, pridáme citrónovú kôrušťavu,
lyžicu rajčiakového pretlaku, pokrájané rajčiaky, celé čierne
a nové korenie a bobkový list. Pripravenú divinu vložíme do
zeleniny a v rúre udusíme doäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu
zahustíme hladkou múkou. Pridáme trochu ríbezľového rôsolu,
dobre povaríme a precedíme. Do hotovej omáčky prilejeme pohár
červeného vína.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára