utorok 6. septembra 2016

Srňacina na červenom víne

500 g srňaceho mäsa zo stehna, 50 g údenej slaniny, soľ, 50 g masti, 80 g koreňovej zeleniny, 2 lyžice kryštálového cukru, lyžička octu, citrónová kôra a šťava, lyžica rajčiakového pretlaku, niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, bobkový list, 20 masti, 20 g hladkej múky, lyžica ríezľovej marmelády, 2 dl červeného vína
Srňacie mäso odblaníme, umyjeme, prešpikujeme pokrájanou údenou slaninou a osoíme. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistenú, pokrájanú zeleninu a trochu opražíme. Posypeme cukrom a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Polejeme octom, trochou horúcej vody, pridáme kúsok citrónovej kôry a trocha citrónovej šťavy, rajčiakový pretlak, čierne a nové korenie, bobkový list a pripravené mäso. Vložíme do rúry a prikryté dusíme, kým nezmäkne. Potom mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Z masti a múky upražíme bledú zápražku, zahustíme šťavou, pridáme marmeládu a povaríme. Omáčku prepasírujeme, prilejeme červené víno a vložímne do nej srnčie rezne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára