500
g srňaceho mäsa zo stehna, 50 g údenej slaniny, soľ, 50 g masti,
80 g koreňovej zeleniny, 2 lyžice kryštálového cukru, lyžička
octu, citrónová kôra a šťava, lyžica rajčiakového pretlaku,
niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, bobkový list, 20
masti, 20 g hladkej múky, lyžica ríezľovej marmelády, 2 dl
červeného vína
Srňacie
mäso odblaníme, umyjeme, prešpikujeme pokrájanou údenou slaninou
a osoíme. Na masti speníme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme
očistenú, pokrájanú zeleninu a trochu opražíme. Posypeme cukrom
a za stáleho miešania necháme skaramelizovať. Polejeme octom,
trochou horúcej vody, pridáme kúsok citrónovej kôry a trocha
citrónovej šťavy, rajčiakový pretlak, čierne a nové korenie,
bobkový list a pripravené mäso. Vložíme do rúry a prikryté
dusíme, kým nezmäkne. Potom mäso vyberieme a pokrájame na
plátky. Z masti a múky upražíme bledú zápražku, zahustíme
šťavou, pridáme marmeládu a povaríme. Omáčku prepasírujeme,
prilejeme červené víno a vložímne do nej srnčie rezne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára