500
g srňacieho mäsa z chrbta, soľ, mleté čierne korenie, 50 g
masti, 20
g údenej slaniny, 80 g cibule, 100 g zeleru, 4 rajčiaky, 100 g
zeleného hrášku, hladká múka, petržlenová vňať
Mladé
odležané srňacie mäso odblaníme, umyjeme, osušíme, pokrájame
na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom z oboch strán
opečieme. Do výpeku pridáme na kocky pokrájanú údenú slaninu a
rozpražíme. Speníme na nej nadrobno posekanú cibuľu, pridáme
očistený zeler pokrájaný na rezance, ošúpané rajčiaky zbavené
jadier, hrášok, opečené mäso a všetko prikryté udusíme
domäkka. Potom zaprášime múkou, podlejeme horúcou vodou a ešte
trochu podusíme. Nakoniec primiešame posekanú vňať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára