utorok 6. septembra 2016

Srňacie rezne na zelenine

500 g srňacieho mäsa z chrbta, soľ, mleté čierne korenie, 50 g masti, 20 g údenej slaniny, 80 g cibule, 100 g zeleru, 4 rajčiaky, 100 g zeleného hrášku, hladká múka, petržlenová vňať
Mladé odležané srňacie mäso odblaníme, umyjeme, osušíme, pokrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Potom z oboch strán opečieme. Do výpeku pridáme na kocky pokrájanú údenú slaninu a rozpražíme. Speníme na nej nadrobno posekanú cibuľu, pridáme očistený zeler pokrájaný na rezance, ošúpané rajčiaky zbavené jadier, hrášok, opečené mäso a všetko prikryté udusíme domäkka. Potom zaprášime múkou, podlejeme horúcou vodou a ešte trochu podusíme. Nakoniec primiešame posekanú vňať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára