500
g srňacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 50 g
masti, 80 g cibule, lyžička červenej mletej papriky, 2,5 dl kyslej
smotany, 30 g hladkej muky, lyzicka horcice, 30 g tuku, 40 g mrkvy,
40 g zeleru
Odlezanu
srnacinu odblanime, umyjeme a osusime obruskom. Pokrajame na rezne,
naklepeme, osolime, okorenime mletym ciernym korenim a obalime v
muke. Pripravene rezne z oboch stran opecieme na rozpalenom tuku a
vyberieme . Vo zvysnom tuku spenime nadrobno posekanu cibulu, pridame
papriku, opecene rezne a podlejeme horucou vodou. Prikryte dusime
domakka. Potom rezne vyberieme. V kyslej smotane rozmiesame muku,
nalejeme do šťavy, pridáme horčicu a povaríme. Na tuku udusíme
postrúhanú mrkvu, zeler a zamiešame do omáčky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára