utorok 6. septembra 2016

Srňacie rezne so smotanou

500 g srňacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 50 g masti, 80 g cibule, lyžička červenej mletej papriky, 2,5 dl kyslej smotany, 30 g hladkej muky, lyzicka horcice, 30 g tuku, 40 g mrkvy, 40 g zeleru
Odlezanu srnacinu odblanime, umyjeme a osusime obruskom. Pokrajame na rezne, naklepeme, osolime, okorenime mletym ciernym korenim a obalime v muke. Pripravene rezne z oboch stran opecieme na rozpalenom tuku a vyberieme . Vo zvysnom tuku spenime nadrobno posekanu cibulu, pridame papriku, opecene rezne a podlejeme horucou vodou. Prikryte dusime domakka. Potom rezne vyberieme. V kyslej smotane rozmiesame muku, nalejeme do šťavy, pridáme horčicu a povaríme. Na tuku udusíme postrúhanú mrkvu, zeler a zamiešame do omáčky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára