utorok 6. septembra 2016

Netradičné studené omáčky

Mätová omáčka – Majonézu zriedime trochou smotany a ochutíme zmesou nadrobno pokrajaných byliniek /mäta,petrželenová vňať,estragon,trebuĺka/,štipkou cukru a troškou bielého vínneho octu.Do omáčky možeme pridať aj trochu žeruchy
Horčicová omáčka – Majonézu odĺahčíme bielym jogurtom, ochutíme horčicou,soĺou,mletým čierným korením a zľahka vmiešame na rezančeky nakrájaný por.
Feniklová omáčka – Majonézu odľahčíme kyslou smotanou, ochutíme štipkou kajenského korenia, horčicou, worcesterskou omáčkou a doplníme kúskom nadrobno posekaného fenikla.

Brusnicová omáčka – Majonézu zriedime smotanou a pridáme prepasírované zavarané brusnice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára