utorok 6. septembra 2016

Kurča v leče zo zemiakmi a z tarhoňou

kurča, 4 lyžice oleja,soĺ,lyžicu mletej červenej papriky, lyžicu polohrubej múky
na lečo : cibuľu,4 papriky,4 paradajky,2 lyžice oleja, soĺ, mleté čierné korenie, 2 veľké zemiaky
na tarhoňu : 400 g cestovín tarhoňe,2 lyžice oleja,lyžica vegety

Kurča umyjeme,osušíme a rozdelíme na 8 kúskov/ aj na viac/,ktoré osolíme, pomúčime a vo veľkom hrnci opečieme zo všetkých strán dočervena.Posypeme mletou červenou paprikou,podlejeme vodou a necháme variť na miernom plameni.V druhom hrnci popražíme na oleji očistenú cibuľu pokrájanú na malé kocky,pridáme papriky pokrájané na hrubšie rezance a paradajky na tenšie mesiačiky. Posolíme a dusíme pod pokrievkou 5 minút.Pridáme ešte očistené zemiaky pokrájané na malé kocky a podusíme spolu do zmäknutia,no nerozvaríme ich.Vlejeme na kuracie mäso a na miernom ohni podusíme, až kurča zmäkne.Pripravíme si tarhoňu-na horúcom oleji ju najprv za stáleho miešania opečieme do bledohneda,pridáme vegetu, prilejeme 6 dcl vody a necháme zovrieť.Povaríme do polomäkka, potom vypneme a necháme pod pokrievkou podusiť. Keď je tarhoňa mäkka,vsypeme ju do hrnca s kurčaťom, lečom a so zemiakmi,dobre premiešame,podľa potreby dochutíme a podávame s kyslou uhorkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára