kurča,
4 lyžice oleja,soĺ,lyžicu mletej červenej papriky, lyžicu
polohrubej múky
na
lečo : cibuľu,4 papriky,4 paradajky,2 lyžice oleja, soĺ, mleté
čierné korenie, 2 veľké zemiaky
na
tarhoňu : 400 g cestovín tarhoňe,2 lyžice oleja,lyžica vegety
Kurča
umyjeme,osušíme a rozdelíme na 8 kúskov/ aj na viac/,ktoré
osolíme, pomúčime a vo veľkom hrnci opečieme zo všetkých strán
dočervena.Posypeme mletou červenou paprikou,podlejeme vodou a
necháme variť na miernom plameni.V druhom hrnci popražíme na
oleji očistenú cibuľu pokrájanú na malé kocky,pridáme papriky
pokrájané na hrubšie rezance a paradajky na tenšie mesiačiky.
Posolíme a dusíme pod pokrievkou 5 minút.Pridáme ešte očistené
zemiaky pokrájané na malé kocky a podusíme spolu do zmäknutia,no
nerozvaríme ich.Vlejeme na kuracie mäso a na miernom ohni podusíme,
až kurča zmäkne.Pripravíme si tarhoňu-na horúcom oleji ju
najprv za stáleho miešania opečieme do bledohneda,pridáme vegetu,
prilejeme 6 dcl vody a necháme zovrieť.Povaríme do polomäkka,
potom vypneme a necháme pod pokrievkou podusiť. Keď je tarhoňa
mäkka,vsypeme ju do hrnca s kurčaťom, lečom a so zemiakmi,dobre
premiešame,podľa potreby dochutíme a podávame s kyslou uhorkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára