utorok 6. septembra 2016

Srňacie ragú v tlakovom hrnci

500 g srňacieho mäsa z pliecka, 50 g masti, 40 g cibule, 80 g koreňovej zeleniny, citrónová kôra, čierne a nové korenie, bobkový list, kúsom tymianu, lyžičku octu, soľ, 20 g masla, 20 g hladkej múky, 1l červeného vína, citrónová šťava, 30g tuku, 100 g húb
Vykostené a odblanené srňacie mäso umyjeme a pokrájame na kocky. V tlakovom hrnci rozpustíme masť, speníme na nej posekanú cibuľu, opražíme umytú pokrájanú zeleninu, pridáme trocu postrúhanej citrónovej kôry, zrnká čierneho a nového korenia, bobkový list, tymian, polejeme octom a podlejeme horúcou vodou. Vložíme pokrájané mäso, osolíme a hrniec uzavrieme. Pod tlakom dusíme 20 minút. Z masla a múky pripravíme bledú zápražku a pridáme k dusenému mäsu. Zalejeme vínom a ešte podusíme. Prichutíme citrónovou šťavou a do hotového vložíme na tuku udusené pokrájané huby.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára