500
g srňacieho mäsa z pliecka, 50 g masti, 40 g cibule, 80 g koreňovej
zeleniny, citrónová kôra, čierne a nové korenie, bobkový list,
kúsom tymianu, lyžičku octu, soľ, 20 g masla, 20 g hladkej múky,
1l červeného vína, citrónová šťava, 30g tuku, 100 g húb
Vykostené
a odblanené srňacie mäso umyjeme a pokrájame na kocky. V tlakovom
hrnci rozpustíme masť, speníme na nej posekanú cibuľu, opražíme
umytú pokrájanú zeleninu, pridáme trocu postrúhanej citrónovej
kôry, zrnká čierneho a nového korenia, bobkový list, tymian,
polejeme octom a podlejeme horúcou vodou. Vložíme pokrájané
mäso, osolíme a hrniec uzavrieme. Pod tlakom dusíme 20 minút. Z
masla a múky pripravíme bledú zápražku a pridáme k dusenému
mäsu. Zalejeme vínom a ešte podusíme. Prichutíme citrónovou
šťavou a do hotového vložíme na tuku udusené pokrájané huby.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára