300
g celozrnnej pšeničnej múky., 200 g rastlinného tuku., 1
kopcovitá polievková lyžica tuhého medu., štipka morskej soli.,
Plnka:
300 g čerstvých šípok., 2 jablká., 200 g medu., 4 polievkové
lyžice kuzu.,
Z
prísad vymiesime cesto a necháme ho odstáť 1 hodinu v chladničke,
aby stuhlo a dalo sa vyvaľkať. Formu vymastíme, dno a okraje
vyložíme cestom a pečieme pri teplote 200º C asi 20 minút. Šípky
umyjeme a pokrájame nadrobno. Jablká umyjeme, odstránime
jadrovníky, pokrájame a spolu so šípkami uvaríme domäkka. Zmes
pretlačíme cez sito, pridáme med, necháme zovrieť a zahustíme s
kuzu rozmiešaným v studenej vode. Hmotu necháme vychladnúť a
natrieme na upečené cesto, necháme stáť asi 2 hodiny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára