pondelok 5. septembra 2016

Šípkový koláč

300 g celozrnnej pšeničnej múky., 200 g rastlinného tuku., 1 kopcovitá polievková lyžica tuhého medu., štipka morskej soli.,
Plnka: 300 g čerstvých šípok., 2 jablká., 200 g medu., 4 polievkové lyžice kuzu.,

Z prísad vymiesime cesto a necháme ho odstáť 1 hodinu v chladničke, aby stuhlo a dalo sa vyvaľkať. Formu vymastíme, dno a okraje vyložíme cestom a pečieme pri teplote 200º C asi 20 minút. Šípky umyjeme a pokrájame nadrobno. Jablká umyjeme, odstránime jadrovníky, pokrájame a spolu so šípkami uvaríme domäkka. Zmes pretlačíme cez sito, pridáme med, necháme zovrieť a zahustíme s kuzu rozmiešaným v studenej vode. Hmotu necháme vychladnúť a natrieme na upečené cesto, necháme stáť asi 2 hodiny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára