225
g celozrnnej pšeničnej múky., 120 g rastlinného tuku., 1 vajce.,
štipka morskej soli., 1 polievková lyžica tekutého medu., 75 g
posekaných vlašských orechov alebo lieskovcov.,
Plnka:
500 g tvarohu zbaveného tuku., ½ kávovej lyžičky škorice., 150
g medu., štipka morskej soli., postrúhaná kôra z 1 citróna., 4
vajcia., 40 g sezamových semiačok.,
Z
prvých piatich prísad vymiesime hladké cesto a necháme odležať
30 minút v chladničke. Potom ho natenko vyvaľkáme, vyložíme ním
maslom vymastenú formu a posypeme posekanými vlašskými orechami
alebo lieskovcami. Prvých 5 prísad na plnku dobre vymiešame, až
potom vmiešame vajcia. Tvarohovú plnku potrieme na cesto a v
predhriatej rúre pečieme pri teplote 200º C cca 40 minút na
strednom rošte. Po 30 minútach tvarohový koláč posypeme
sezamovými semiačkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára