1
pohár medu., 500 g celozrnnej pšeničnej múky., 9 žĺtkov., 10
bielkov., 10 g karamónu., 10 g pomletých klinčekov.,
Med
vymiešame vo veľkej mise do penista – musí byť úplne biely.
Pomaly pridávame múku a miešame pol hodiny. Za stáleho miešania
pridávame po jednom žĺtku. Napokon pridáme kardamón a klinčeky
a všetko dobre premiešame. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a
opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vylejeme na vymastený plech a
vložíme do dobre vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180º C
60 minút. Po upečení koláč pokrájame ostrým nožom na rovné
kúsky a opäť ich na chvíľu položíme do rúry, aby sa vysušili.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára