pondelok 5. septembra 2016

Medový koláč

3 poháre medu., 6 pohárov celozrnnej pšeničnej múky., 10 g škorice., 10 g pomletých klinčekov., 15 g posekaných vlašských orechov., 2 balíčky prášku do pečiva., 8 vajec.,
Med necháme zovrieť, musí zhnednúť. Potom postupne pridávame 4 poháre múky (približne veľkosti džemového pohára) a za stáleho miešania necháme ju rozpustiť v mede. Podobne za stáleho miešania pridáme ďalšie dva poháre múky a následne vajcia, a to jedno po druhom. Ďalej neustále miešame. Do vzniknutej medovomúčnej masy vmiešame škoricu, klinčeky a vlašské orechy. Nakoniec pridáme prášok do pečiva. Cesto dôkladne vymiesime. Pergamenový papier potrieme olejom, položíme na plech a rozprestrieme naň cesto. Prvých 30 minút pečieme koláč pri teplote 150º C, keď sa cesto pekne zdvihlo, zvýšime teplotu na 180º C. Spolu pečieme približne 60 – 70 minút, kým koláč nie je pekný hnedý. Po upečení ho prikryjeme čistou utierkou a postavíme na chladné, ale suché miesto. Necháme ho odležať minimálne jeden týždeň. Čím neskôr ho začneme jesť, tým je chutnejší.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára