3
poháre medu., 6 pohárov celozrnnej pšeničnej múky., 10 g
škorice., 10 g pomletých klinčekov., 15 g posekaných vlašských
orechov., 2 balíčky prášku do pečiva., 8 vajec.,
Med
necháme zovrieť, musí zhnednúť. Potom postupne pridávame 4
poháre múky (približne veľkosti džemového pohára) a za stáleho
miešania necháme ju rozpustiť v mede. Podobne za stáleho miešania
pridáme ďalšie dva poháre múky a následne vajcia, a to jedno po
druhom. Ďalej neustále miešame. Do vzniknutej medovomúčnej masy
vmiešame škoricu, klinčeky a vlašské orechy. Nakoniec pridáme
prášok do pečiva. Cesto dôkladne vymiesime. Pergamenový papier
potrieme olejom, položíme na plech a rozprestrieme naň cesto.
Prvých 30 minút pečieme koláč pri teplote 150º C, keď sa cesto
pekne zdvihlo, zvýšime teplotu na 180º C. Spolu pečieme približne
60 – 70 minút, kým koláč nie je pekný hnedý. Po upečení ho
prikryjeme čistou utierkou a postavíme na chladné, ale suché
miesto. Necháme ho odležať minimálne jeden týždeň. Čím
neskôr ho začneme jesť, tým je chutnejší.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára