pondelok 5. septembra 2016

Lieskovcové pečivo

300 g celozrnnej pšeničnej múky., 200 g rastlinného tuku., 1 kopcovitá polievková lyžica tuhého medu.., štipka morskej soli., 4 polievkové lyžice pomletých lieskovcov., 100 g celých lieskovcov.,
Z uvedených prísad – okrem celých lieskovcov – vymiesime ťahavé cesto. Bude trošku lepkavé, no napriek tomu nepridáme múk. Necháme ho odležať v chladničke najmenej 1 hodinu, aby stuhlo a dalo sa lepšie spracovať. Zo stuhnutého cesta vyformujeme malé guľky, poukladáme ich na vymastený plech trochu stlačíme, na každú položíme 1 lieskovec. Rúru predhrejeme na teplotu 200º C, pečivo pečieme cca 20 – 25 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára