pondelok 5. septembra 2016

Ovocné kôpky

4 vajcia., 200 g medu., 300 g mletých mandlí., kôra z ½ citróna., 1 kávová lyžička škorice., po 50 g kandizovanej citrónovej a pomarančovej kôry (pokrájanej na malé kúsky)., 250 g celozrnnej pšeničnej múky.,
Vajcia a med vymiešame do penista (metličkou cca 20 minút, elektrickým šľahačom cca 2 minúty). Pridáme mandle, postrúhanú citrónovú kôru, kandizovanú citrónovú a pomarančovú kôru, škoricu a spolu zmiešame. Napokon do masy vmiesime múku. Plech vymastíme a ukladáme naň kôpky veškosti vlašského orecha. V predhriatej rúre pečieme do svetlohneda pri teplote 175 – 200 º C cca 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára