750
g varených
zemiakov, 200 g cibule, 200
g vareného
alebo pečeného mäsa, 2
lyžice bravčovej masti, 4
vajcia, soľ, mleté čierne korenie
Mäkšie
zemiaky nakrájame na kocky, tvrdšie na plátky. Cibuľu očistíme
a nakrájame na kocky, mäso na pásiky.Vo veľkej pánvici si pri
strednej teplote rozpálime masť. Vložíme nakrájané zemiaky a
opekáme. obraciame ich až vtedy, keď sú už z jednej strany do
zlatista.K zemiakom pridáme nakrájanú cibuľu a mäso, často
obraciame a 5 minút opekáme. Všetko posolíme a okorenime. Vajcia
rozabarkujeme v 4 lyžiciach vody, posolíme a okoreníme. nalejeme
na zemiaky a mäso, necháme stuhnuť bez miešania. Ozdobíme a hneď
podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára