1,5
kg zemiakov, 5 vajíčok, 3 cibule, olej, soľ, mleté
čierne korenie, 1/2 kg točenej klobási, 1
dl mlieka
Na
oleji opražíme klobásu. Vyberieme ju a na tom istom oleji opražíme
na kolieska pokrájanú cibuľu. Očistíme zemiaky a pokrájame ich
ako na hranolky. 3 vajíčka uvaríme na tvrdo. Do sklenenej
zapekacej misky dáme na dno trochu oleja a ukladáme vrstvu
zemiakov. Posolíme a okoreníme. Potom dáme vrstvu vajíčka,
cibule, a klobási. Takto to opakujeme všetko ešte raz. Misu
prikrijeme a dáme do vyhriatej rúry. Pred dokončením, odkrijeme a
polejeme mliekom v ktorom sme rozmiešali 2 vajíčka. A dáme ešte
zapiecť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára