25
g syra, 50
g šunky, 5
vajec, 2
lyžice mlieka na plnku, pol pohára mlieka na kašu, pol
cibule, 500
gzemiakov, 2
lyžice oleja, 50
g bieleho
chleba
Natvrdo
uvarené vajcia očistíme a po dĺžke rozkrojíme na polovice.
Žĺtky vyberieme a vykrojíme aj časť bielka tak, aby vznikla
podlhovastá priehlbina. Žĺtky prelisujeme cez sito, pridáme
nadrobno nakrájané bielky, varenú šunku a petržlenovú vňať.
Potom pridáme cibuľu spenenú na masle, biely chlieb namočený v
mlieku, soľ, trochu mlieka, čierne korenie a surové vajce. Všetko
dobre vymiešame. Polovice vajec naplníme plnkou a sformujeme do
tvaru celého vajca. Na panvicu dáme zemiakovú kašu a na ňu
rozložíme plnené vajcia. Posypeme strúhaným syrom, trochu
pokvapkáme maslom a zapečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára