600
g karé, olej, 1 cibuľu, 1 PL hladkej múky, ½ HR vínneho octu, 2
HR mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL
paradajkového pretlaku, 2 – 3 sterilizované uhorky, petržlenovú
vňať
Mäso
pokrájame na rezne, osolíme, naklepeme a na rozohriatom oleji z
oboch strán prudko opražíme. Vyberieme ich na teplý tanier a
zakryjeme. Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu,
posypeme ju múkou a na miernom ohni chvíľu opekáme .Prilejeme
vývar, vínny ocot a za stáleho miešania necháme zovrieť. Šťavu
ochutíme pretlakom, rezne vložíme naspäť a udusíme ich do
mäkka. Pred dokončením pridáme nadrobno pokrájané uhorky a
posekanú petržlenovú vňať. Vhodnou prílohou sú zemiaková
kaša a zeleninový šalát.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára