pondelok 12. septembra 2016

Orechové lopty (Labdacsók)-recept

30 dg hrubej múky,14 dg masla ( Hera, Palmarín),3 vajcia,4 PL cukru,1 bal. prášku do pečiva zmiesime. V prípade, že je veľmi tvrdé cesto, pridáme trocha mlieka. Vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrajujeme malé kolieska. Poukladáme ich na vymastený a múkou vysypaný plech.
Snehové cesto: 3 bielka,15 dg mletých orechov,15 dg práškového cukru

Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a orechy a zmes premiešame. Malou lyžičkou z nej odoberáme kôpky, poukladáme ich na kolieska na plechu a dáme piecť. Upečené kolieska na rovnej strane natrieme marhuľovým lekvárom a po dve spojíme. „Loptičky“ potom obalíme v práškovom cukre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára