cesto
: 300 g polohrubej múky, 9 lyžíc mlieka, 4 lyžice oleja, soľ
,100 g tvarohu, 50 g kyslej smotany, 2 lyžičky kypriaceho prášku
do pečiva
plnka : 500 g mletého bravčového mäsa, vajce, soľ, mletá sladká červená paprika, majorán, papriková pasta, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, nastrúhaný tvrdý syr ,, žltok na potretie
plnka : 500 g mletého bravčového mäsa, vajce, soľ, mletá sladká červená paprika, majorán, papriková pasta, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, nastrúhaný tvrdý syr ,, žltok na potretie
Do
múky pridáme mlieko, olej, kypriaci prášok, tvaroh, soľ, kyslú
smotanu a spolu premiešame. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske,
potrieme plnkou, strúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zvinieme do rolády a pokrájame na kúsky. Do vymastenej zapekacej
misy ukladáme tesne vedľa seba pokrájané kúsky rolády. Potrieme
žĺtkom a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Po upečení posypeme
balkánskym syrom.
Plnka
: Mleté mäso ochutíme soľou, mletou sladkou červenou paprikou,
majoránom, paprikovou pastou a čiernym korením. Pridáme vajce a
premiešame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára