pondelok 5. septembra 2016

Arabský chlieb so zeleninou

arabský chlieb.,
Plnka: 100 g ryže., posekanú petržlenovú vňať., 1 červenú papriku., 1 žltú papriku., 1 oranžovú papriku., 50 g sterilizovanej kukurice., 50 g čiernych olív.,, 2 jarné cibuľky., 2 pl pochúťkovej smotany., 100 g mletého bravčového mäsa., olej., mletú červenú papriku., 2 strúčiky cesnaku., mleté čierne korenie., soľ.,
Jednotlivé kúsky arabského chleba opečte na oleji z oboch strán. Na polovicu dajte ryžu, pripravenú mäsovú plnku a posypte nakrájanými kúskami čiernych olív. Plnku prekryte druhou polovicou a vrchnú časť chleba ozdobte pochúťkovou smotanou a petržlenovou vňaťou.

Plnka: Mleté mäso posoľte, okoreňte, posypte mletou červenou paprikou a nechajte 10 minút. Potom ho opečte na oleji domäkka. Podľa potreby podlievajte vodou. Po vychladnutí do nej zamiešame posekanú petržlenovú vňať. Umyté a očistené papriky a cibuľu nakrájajte a poduste na oleji spolu s cesnakom nakrájaným na malé kúsky. Na záver pridajte kukuricu a spolu premiešajte.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára