arabský
chlieb.,
Plnka:
100 g ryže., posekanú petržlenovú vňať., 1 červenú papriku.,
1 žltú papriku., 1 oranžovú papriku., 50 g sterilizovanej
kukurice., 50 g čiernych olív.,, 2 jarné cibuľky., 2 pl
pochúťkovej smotany., 100 g mletého bravčového mäsa., olej.,
mletú červenú papriku., 2 strúčiky cesnaku., mleté čierne
korenie., soľ.,
Jednotlivé
kúsky arabského chleba opečte na oleji z oboch strán. Na polovicu
dajte ryžu, pripravenú mäsovú plnku a posypte nakrájanými
kúskami čiernych olív. Plnku prekryte druhou polovicou a vrchnú
časť chleba ozdobte pochúťkovou smotanou a petržlenovou vňaťou.
Plnka:
Mleté mäso posoľte, okoreňte, posypte mletou červenou paprikou a
nechajte 10 minút. Potom ho opečte na oleji domäkka. Podľa
potreby podlievajte vodou. Po vychladnutí do nej zamiešame posekanú
petržlenovú vňať. Umyté a očistené papriky a cibuľu
nakrájajte a poduste na oleji spolu s cesnakom nakrájaným na malé
kúsky. Na záver pridajte kukuricu a spolu premiešajte.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára