500
g bravčového stehna, 20 g hladkej múky, 20 g masla, lyžička
mletej sladkej, červenej papriky, 150 g rajčiakov, štipka
rozdrvenej rasce, soľ, 40 g postrúhaného syra, 20 g masti, 4
strúčiky cesnaku, 250 g zelenej papriky
Z
odblaneného a umytého mäsa nakrájame rezne, naklepeme ich a
posolíme, okraje narežeme a obalíme v múke, do ktorej sme
zamiešali mletú papriku a rozdrvenú rascu. Pekáč alebo zapekaciu
misu vymastíme a uložíme do nej pripravené rezne. Posypeme ich na
plátky pokrájaným cesnakom, pásikmi zelenej papriky a štvrtkami
rajčiakov. Osolíme a dáme piecť. V polovici pečenia pokvapkáme
rozpusteným maslom, posypeme postrúhaným syrom a dopečieme.
Podávame s varenými zemiakmi posypanými nasekanou petržlenovou
vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára