pondelok 5. septembra 2016

Kuracie prsia s omáčkou

300 g kuracích pŕs, maslo, hladká múka, vývar, biele víno, soľ, mleté čierne korenie, mletý muškátový oriešok
Umyté a osušené kuracie prsia vcelku posolíme, okoreníme a necháme 20 minút odležať. Potom ich prudko opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán. Po opečení ich dáme do posolenej vody a uvaríme domäkka. Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú rozriedime vývarom. Pridáme biele víno a spolu povaríme asi 20 minút. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a mletým muškátovým orieškom. Uvarené kuracie mäso nakrájame na kúsky a prelejeme ich omáčkou. Podávame s uvarenou ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára