350
g kuracích pŕs (nakrájaných na plátky veľké 2.5 cm), 1 lyžica
kukuričného škrobu, 10 g orieškov kešu, 70 g hrášku, 50 g
bambusových výhonkov (nakrájaných na tenké plátky), 2 nasekané
jarné cibuľky, 1 malá cibuľa (olúpaná a nakrájaná na kocky),
2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky), 1 lyžica svetlej
sójovej omáčky, 1 čajová lyžička sezamového oleja, fritovací
olej, pol čajovej lyžičky cukru, 2 cm čerstvého koreňa zázvoru
(olúpaného a nakrájaného na plátky), 1 čajová lyžička soli
Omáčka:
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, 1 lyžica omáčky Hoi
Sin, štipka Glutasolu (nie je nevyhnutný), 250 ml kuracieho vývaru
Kúsky
kurčaťa obalíme v kukuričnom škrobe. Zvyšujúci škrob
vyhodíme. Koreniace prísady zmiešame a polejeme nimi kurča.
Necháme ho asi 10 minút stáť. Rozohrejeme fritovací olej a
oriešky kešu opražíme dozlata. Oriešky vyberieme a necháme ich
odkvapkať na obrúsku. Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja, cibuľu,
zázvor a cesnak a pražíme za stáleho miešania asi 3 minúty.
Pridáme hrášok a bambusové výhonky, miešame a pražíme ďalšie
asi 3 minúty. Opražené prísady vyberieme.Do woku prilejeme 1
lyžicu oleja a kurča oprážame asi 4 minúty. Vyberieme ho. Wok
vytrieme a nalejeme doň 2 lyžičky oleja a znovu doň dáme kurča,
kešu oriešky a opraženú cibuľu. Pripravíme omáčku zmiešaním
kukuričného škrobu, omáčky Hoin Sin, kuracieho vývaru a
Glutasolu. Nalejeme ju na kurča. Dobre premiešame a varíme, až
kým omáčka nezhustne. Podávame horúce s miešanou zeleninou a s
ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára