pondelok 12. septembra 2016

Kurča s kešu orieškami

350 g kuracích pŕs (nakrájaných na plátky veľké 2.5 cm), 1 lyžica kukuričného škrobu, 10 g orieškov kešu, 70 g hrášku, 50 g bambusových výhonkov (nakrájaných na tenké plátky), 2 nasekané jarné cibuľky, 1 malá cibuľa (olúpaná a nakrájaná na kocky), 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky), 1 lyžica svetlej sójovej omáčky, 1 čajová lyžička sezamového oleja, fritovací olej, pol čajovej lyžičky cukru, 2 cm čerstvého koreňa zázvoru (olúpaného a nakrájaného na plátky), 1 čajová lyžička soli
Omáčka: 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, 1 lyžica omáčky Hoi Sin, štipka Glutasolu (nie je nevyhnutný), 250 ml kuracieho vývaru

Kúsky kurčaťa obalíme v kukuričnom škrobe. Zvyšujúci škrob vyhodíme. Koreniace prísady zmiešame a polejeme nimi kurča. Necháme ho asi 10 minút stáť. Rozohrejeme fritovací olej a oriešky kešu opražíme dozlata. Oriešky vyberieme a necháme ich odkvapkať na obrúsku. Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja, cibuľu, zázvor a cesnak a pražíme za stáleho miešania asi 3 minúty. Pridáme hrášok a bambusové výhonky, miešame a pražíme ďalšie asi 3 minúty. Opražené prísady vyberieme.Do woku prilejeme 1 lyžicu oleja a kurča oprážame asi 4 minúty. Vyberieme ho. Wok vytrieme a nalejeme doň 2 lyžičky oleja a znovu doň dáme kurča, kešu oriešky a opraženú cibuľu. Pripravíme omáčku zmiešaním kukuričného škrobu, omáčky Hoin Sin, kuracieho vývaru a Glutasolu. Nalejeme ju na kurča. Dobre premiešame a varíme, až kým omáčka nezhustne. Podávame horúce s miešanou zeleninou a s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára