utorok 6. septembra 2016

Kurča na cesnaku

kurča,1 kg zemiakov, 3 hlávky cesnaku,téglik kyslej smotany, 1 dl mlieka,balíček mrazeného hrášku,údenú slaninu, soľ, zmes korenia na pečené kurča,100 g údeného syra
Kurča naporcujeme a dáme do marinády,ktorú vymiešame z prelisovaného cesnaku,2 dl oleja a zo zmesi na pečené kurča/ak neobsahuje soľ,kurča posolíme/. Necháme postať asi pol hodiny. Zemiaky ošúpeme, umyjeme,pokrájame na plátky,jemne posoíme a striedavo s hráškom navrstvíme do vymastenej zapekacej misy alebo pekáča s pokrievkou.Polejeme opraženou slaninou a smotanou rozmiešanou z mliekom.Na to pokladáme porcie marinovaného kurčaťa,zalejeme zvyšnou marinádou a pečieme vo vyhriatej rúre 1 až 1,5 hodiny.Ku koncu pečenia vyberieme, odkryjeme, posypeme struhaným syrom a dáme zapiecť ešte asi na 15 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára