kurča,1
kg zemiakov, 3 hlávky cesnaku,téglik kyslej smotany, 1 dl
mlieka,balíček mrazeného hrášku,údenú slaninu, soľ, zmes
korenia na pečené kurča,100 g údeného syra
Kurča
naporcujeme a dáme do marinády,ktorú vymiešame z prelisovaného
cesnaku,2 dl oleja a zo zmesi na pečené kurča/ak neobsahuje
soľ,kurča posolíme/. Necháme postať asi pol hodiny. Zemiaky
ošúpeme, umyjeme,pokrájame na plátky,jemne posoíme a striedavo s
hráškom navrstvíme do vymastenej zapekacej misy alebo pekáča s
pokrievkou.Polejeme opraženou slaninou a smotanou rozmiešanou z
mliekom.Na to pokladáme porcie marinovaného kurčaťa,zalejeme
zvyšnou marinádou a pečieme vo vyhriatej rúre 1 až 1,5 hodiny.Ku
koncu pečenia vyberieme, odkryjeme, posypeme struhaným syrom a dáme
zapiecť ešte asi na 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára