utorok 6. septembra 2016

Kraľovské jesenné kurča

väčšie kurča,100 g šunky,5 paradajok,malú cuketu, 2 červené papriky, 250 g malých cibuliek,hrsť čerstvého tymiánu /bazalky/, mleté čierné korenie, 2 lyžice olivového oleja, 1,5 dl bielého vína, lyžicu Solamylu
Kurča umyjeme, osušíme, posolíme zvonku i zvnútra, potrieme olejom,okoreníme a necháme v chlade odležať minimálne hodinu. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečeme cca hodinu.Počas pečenia polievame kurča výpekom,keď už chytá zlatistý nádych,pridáme očistené celé cibuľky,posekaný tymián /bazalku/ a pečieme ďalej. Po chvíli pridáme očistenú papriku pokrájanú na rezance,cuketu nakrájanú na kolieska a paradajky prekrojené na polovicu. Premiešame s cibuľkou a so šťavou z výpeku. Kurča obložíme nakrajanou šunkou a dáme do rúry dopiecť.Len čo je upečené , horúce kurča so zeleninou vyberieme z rúry,ihneť ho polejeme vínom vymiešaným so Solamylom a necháme 2-3 minúty v rúre prejsť chuťami. Podávame novými zemiakmi posypanými petržlenovou vńaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára