väčšie
kurča,100 g šunky,5 paradajok,malú cuketu, 2 červené papriky,
250 g malých cibuliek,hrsť čerstvého tymiánu /bazalky/, mleté
čierné korenie, 2 lyžice olivového oleja, 1,5 dl bielého vína,
lyžicu Solamylu
Kurča
umyjeme, osušíme, posolíme zvonku i zvnútra, potrieme
olejom,okoreníme a necháme v chlade odležať minimálne hodinu.
Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečeme cca hodinu.Počas
pečenia polievame kurča výpekom,keď už chytá zlatistý
nádych,pridáme očistené celé cibuľky,posekaný tymián
/bazalku/ a pečieme ďalej. Po chvíli pridáme očistenú papriku
pokrájanú na rezance,cuketu nakrájanú na kolieska a paradajky
prekrojené na polovicu. Premiešame s cibuľkou a so šťavou z
výpeku. Kurča obložíme nakrajanou šunkou a dáme do rúry
dopiecť.Len čo je upečené , horúce kurča so zeleninou vyberieme
z rúry,ihneť ho polejeme vínom vymiešaným so Solamylom a necháme
2-3 minúty v rúre prejsť chuťami. Podávame novými zemiakmi
posypanými petržlenovou vńaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára