streda 14. septembra 2016

Kura s indickým korením

3 cibule, 5 paradajok, 2 papriky, 7 zemiakov, kura, cesnak, zmes indického korenia, 2 dl červeného vína, olivový olej
Cibuľu, papriku a paradajky pokrájame na hrubšie kolieska. Do pekáča ukladáme postupne vrstvu cibule, papriky, paradajok a 6 neolúpaných strúčikov cesnaku. Všetko posypeme indickým korením. Kurča rozporcujeme na menšie časti a posypeme indickým korením. Takto pripravené ho narýchlo opečieme z oboch strán a poukladáme na zeleninu. Obložíme zemiakmi v šupke pokrájanými na štvrťky. Opäť posypeme indickým korením, zalejeme olivovým olejom a 2 dl červeného vína, ktoré môžeme zriediť trochou vody. Zakryjeme alobalom a dusíme 30 minút. Odokryté pečieme 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára