3
cibule, 5 paradajok, 2 papriky, 7 zemiakov, kura, cesnak, zmes
indického korenia, 2 dl červeného vína, olivový olej
Cibuľu,
papriku a paradajky pokrájame na hrubšie kolieska. Do pekáča
ukladáme postupne vrstvu cibule, papriky, paradajok a 6 neolúpaných
strúčikov cesnaku. Všetko posypeme indickým korením. Kurča
rozporcujeme na menšie časti a posypeme indickým korením. Takto
pripravené ho narýchlo opečieme z oboch strán a poukladáme na
zeleninu. Obložíme zemiakmi v šupke pokrájanými na štvrťky.
Opäť posypeme indickým korením, zalejeme olivovým olejom a 2 dl
červeného vína, ktoré môžeme zriediť trochou vody. Zakryjeme
alobalom a dusíme 30 minút. Odokryté pečieme 20 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára