streda 14. septembra 2016

Arabská kaša s olejom

500 g cíceru, 1 l zeleninového vývaru, 2 PL oleja, 2 PL citrónovej šťavy, ¼ l mlieka, 2 strúčiky cesnaku, soľ, olej na poliatie
Cícer namočíme cez noc do vody, na druhý deň zlejeme a v osolenej vode odokrytý uvaríme domäkka. Zlejeme, pár lyžíc cícera odložíme bokom, do zvyšku cícera prilejeme ¼ litra zeleninového vývaru, ktorý sme pripravíme podľa návodu na obale, a pomixujeme. Vlejeme zvyšný vývar, pridáme olej a necháme prevrieť. Vmiešame citrónovú šťavu, ¼ litra mlieka, už nevaríme! Dochutíme pretlačeným cesnakom, podľa potreby dosolíme, polejeme olejom a do stredu dáme uvarený cícer.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára