500
g cíceru, 1 l zeleninového vývaru, 2 PL oleja, 2 PL citrónovej
šťavy, ¼ l mlieka, 2 strúčiky cesnaku, soľ, olej na poliatie
Cícer
namočíme cez noc do vody, na druhý deň zlejeme a v osolenej vode
odokrytý uvaríme domäkka. Zlejeme, pár lyžíc cícera odložíme
bokom, do zvyšku cícera prilejeme ¼ litra zeleninového vývaru,
ktorý sme pripravíme podľa návodu na obale, a pomixujeme. Vlejeme
zvyšný vývar, pridáme olej a necháme prevrieť. Vmiešame
citrónovú šťavu, ¼ litra mlieka, už nevaríme! Dochutíme
pretlačeným cesnakom, podľa potreby dosolíme, polejeme olejom a
do stredu dáme uvarený cícer.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára