Cesto:
300 g múky, 50 ml mlieka, 30 g masla, 2 vajcia, soľ
Plnka:
2 vajcia, 400 g zemiakov, 30 g masla, 1 lyžica strúhanky, škorica,
6 strúčikov cesnaku, petržlenová vňať, majorán, mleté čierne
korenie
Múku
preosejeme, pridáme vajcia, roztopené maslo, mlieko, soľ a
vypracujeme cesto. Prikryjeme ho obrúskom a necháme pol hodiny
stáť.Medzitým si pripravíme plnku. Zemiaky uvaríme v šupke,
vychladnuté olúpeme a prepasírujeme. Pridáme vajcia, strúhanku,
škoricu, najemno nasekanú petržlenovú vňať, majorán a mleté
čierne korenie. Cesto natenko rozvaľkáme. Nakrájame ho na väčšie
štvorce. Do stredu každého štvorca uložíme malú kôpku plnky.
Konce cesta preložíme cez plnku a v strede spojíme. Plnené
taštičky uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch,
vyberieme ich dierkovanou naberačkou.Podávame ich ako prílohu k
mäsu alebo divine v hustej omáčke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára