streda 14. septembra 2016

Idrijské plnené taštičky

Cesto: 300 g múky, 50 ml mlieka, 30 g masla, 2 vajcia, soľ
Plnka: 2 vajcia, 400 g zemiakov, 30 g masla, 1 lyžica strúhanky, škorica, 6 strúčikov cesnaku, petržlenová vňať, majorán, mleté čierne korenie

Múku preosejeme, pridáme vajcia, roztopené maslo, mlieko, soľ a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho obrúskom a necháme pol hodiny stáť.Medzitým si pripravíme plnku. Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté olúpeme a prepasírujeme. Pridáme vajcia, strúhanku, škoricu, najemno nasekanú petržlenovú vňať, majorán a mleté čierne korenie. Cesto natenko rozvaľkáme. Nakrájame ho na väčšie štvorce. Do stredu každého štvorca uložíme malú kôpku plnky. Konce cesta preložíme cez plnku a v strede spojíme. Plnené taštičky uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierkovanou naberačkou.Podávame ich ako prílohu k mäsu alebo divine v hustej omáčke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára