streda 14. septembra 2016

Chlebové knedle

150 g údenej slaniny, 2 vajcia, 1 lyžica masla, 250 ml mlieka, 100 g múky, 1 cibuľa, 500 g starého chleba (alebo rožkov), 2 byle petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ
Chlieb (alebo rožky) nakrájame na malé kocky a opražíme spolu s tenkými plátkami slaniny. Cibuľu opražíme osobitne na masle. Zmiešame mlieko, vajcia, soľ, nasekanú petržlenovú vňať a múku. K tejto zmesi pridáme opražený chlieb a cibuľu a necháme pol hodiny postáť. Zmes ešte raz dôkladne premiešame a formujeme z nej knedle. Vložíme ich do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich.Chlebové knedle podávame ako prílohu k pikantným mäsitým jedlám a k divine.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára