150
g údenej slaniny, 2 vajcia, 1 lyžica masla, 250 ml mlieka, 100 g
múky, 1 cibuľa, 500 g starého chleba (alebo rožkov), 2 byle
petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ
Chlieb
(alebo rožky) nakrájame na malé kocky a opražíme spolu s tenkými
plátkami slaniny. Cibuľu opražíme osobitne na masle. Zmiešame
mlieko, vajcia, soľ, nasekanú petržlenovú vňať a múku. K tejto
zmesi pridáme opražený chlieb a cibuľu a necháme pol hodiny
postáť. Zmes ešte raz dôkladne premiešame a formujeme z nej
knedle. Vložíme ich do vriacej osolenej vody a keď vyplávajú na
povrch, vyberieme ich.Chlebové knedle podávame ako prílohu k
pikantným mäsitým jedlám a k divine.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára